fredag, november 29, 2013

Hål i huvudet

På Mamma Boosten i onsdags så berättade Martina Haag om att hennes hjärna bara kunde lagra onödiga saker. Om hon läste tidningen så rann all information om typ Obama, Syrien och politik ut som om hon hade ett hål i bakhuvudet men en artikel om en hund som räddat en annan hund ur en brunn, DET satte sig fast. Årtal, vart det var och vad hundarna hette.

Och det var så roligt för jag är exakt likadan. Jag kan minnas så jäkla onödiga saker som liksom inte kan användas till något. Som i dagens På Spåret, jag kunde EN fråga och det var vilken artist som en av rollfigurerna i Ally McBeal hörde i sitt huvud. DET minns jag, men andra saker som tillhör allmänbildningen har jag inte en susning om.

Jag minns vad jag har haft på mig på alla fester typ 10 år tillbaka, jag kan massor om kändisar, filmer och tv-serier som är helt onödigt och jag minns absolut inget som är något att skryta om. Jag känner mig ofta lite korkad och är sämst på att diskutera såvida det inte handlar om... ja, kändisar eller möjligen löpning.


Igår råkade jag slå mig själv över munnen med en adventsljusstake. Också väldigt smart.

Alla sena kvällar.....

Äntligen fredag och jag är säker på att fredagströttheten kommer att knocka mig totalt ikväll. Det har blivit väldigt sena kvällar hela veckan och även om jag mest kände för att lägga mig när jag kom hem från jobbet vid 21.30 igår så tog jag ett pass på CT'n istället. 30 minuter med massor av intervaller följt av fem minuter armar och tio minuter mage.

Vägning imorse, plus 0,2 kilo. Det är ju ingenting men störigt ändå. Men jag får skylla mig själv eftersom att jag har gjort en hel del onyttiga val den här veckan som varit onödiga. Ny vecka, nya tag!


Vad ska ni göra i helgen? Vi ska träffa vänner, pynta, äta gott och så ska jag springa ett par härliga rundor!

torsdag, november 28, 2013

Jonna frågade:

Är det någon du vill rekommendera Linneá? Har själv letat lite här i Malmö efter någon som skulle kunna hjälpa just mot skador och inflammationer som jag fått utav löpning. Och kan dessvärre inte längre springa ens en liten runda innan det blir till att halta hemåt igen, känns inge kul alls för en 25åring att känna sig som en skröplig tant!

Jag googlade massor på benhinneinflammation och ont i benhinnorna när jag började få ont. Överallt stod det att vila var det enda som hjälpte och vila var ju det sista jag ville. Plus att även om jag vilade så kom det ju tillbaka. Droppen kom i våras när jag fick avbryta ett intervallpass och halta hem för att jag hade så jävla ont. Då googlade jag på sjukgymnast, Veberöd och ringde den första bästa jag hittade vilket visade sig vara en lyckoträff.

Jag var inställd på att få höra: Det är inget att göra något åt, bara att vila. Istället sa kvinnan i telefonen: Kom hit imorgon så ska jag hjälpa dig! Jag blev helt paff men väldigt glad och åkte dit dagen därpå. Kvinnan jag mötte var jättehärlig och vi gick igenom lite information innan jag fick min första akupunkturbehandling. Jag måste erkänna att jag var skeptisk och inte riktigt trodde att lite nålar skulle hjälpa och efter första behandlingen kände jag inte direkt någon skillnad.

Jag var inbokad nästa vecka igen men så blev Leon sjuk så det dröjde ytterligare en vecka innan jag fick nästa tid. Då körde vi på intensivt och jag behandlades måndag, onsdag och fredag och sen dess är mina ben helt bra. I samma veva började jag använda Ormsalva och jag tror att det också har hjälpt mycket.

Jag kan absolut rekommendera Alexandra som jag gick till och hon hade erfarenhet av just löpare eftersom hennes son sprang mycket och hon hjälpt honom. Jag har aldrig gått till någon annan så jag har inget att jämföra med men det var värt varenda krona och mig kunde hon hjälpa. 200 kronor per behandling kostade det och jag drog av det mesta på jobbets friskvårdsbidrag.

Alexandra Vokan Sköld heter kvinnan jag gick till och hon är diplomerad sjukgymnast, akupunktör samt qigonginstruktör. Hon finns i Silvåkra och har telefonnummer 046-860 19 om du Jonna vill kontakta henne.

Jag tror att jag ska ringa henne nu och tacka!




Underbar kväll!

Vilken kväll det blev igår! Jag är verkligen glad att jag fick följa med. Hanna Hedlund gjorde en utdrag ur en show hon uppträder med och den var faktiskt jätterolig. Sen var det min favorit Martina Haag som pratade om sin karriär. Eftersom jag läst allt hon skrivit i många år är inget hon berättar nytt för mig men det är roligt ändå. Sist ut var coachen Michael Södermalm som jag aldrig hört talas om men som var riktigt rolig.

Och så fick jag träffa Martina! Jag hade planerat saker jag skulle säga och så skulle jag vara jättesnygg på fotot med henne. Mmmm just det. Jag fick knappt fram ett ord och såg ut som en mupp på fotot. Igen.


Men vad gör väl det när kvällen var så bra?

onsdag, november 27, 2013

Regnspring

Igår var det riktigt vinterspring men idag blev det 6 plusgrader- och regnspring. Konstigt att det kan skifta så. Och jag som frostat av frysen fick kasta mig ut i pyjamas för att ta in all mat som stod ute i två stora plastbaljor. Men nu är frysen ren och det går att få in grejer i den igen. Den var totalt igenfrostad högst upp och en del saker var fastfrusna.

Men iallafall, spring idag igen då jag jobbar torsdag och fredag. Det gäller att passa på. Det regnade men på ett skönt sätt, det liksom strilade. Första kilometern i långsamt tempo till förskolan, lämna barnen och sen vidare. Bort till motionsslingan och sprang ett varv där, tillbaka mot Idala där jag sprang lite olika rundor och kringelikrokar i skogen för att tillslut springa hem. Totalt 12 kilometer i 5.53-tempo. Det känns så skönt i kroppen nu och jag har tagit en varm dusch, ätit och druckit te.


För ett år sen kunde jag inte springa två dagar i rad och hade jag sprungit lite längre fick jag vila minst två dagar för annars fick jag så sjukt ont i benen och de var tunga och trötta. Jag vet att jag tjatar om det men jag är så jävla tacksam för att jag ringde en sjukgymnast och fick akupunktur! Fyra behandlingar och den dess kan jag springa hur mycket som helst utan att få ont. Inte ens 2,1 mil på asfalt gav några som helst känningar. Jag skulle nästan vilja ringa hon som hjälpte mig och tacka, eller skicka blombud för jag är henne så otroligt tacksam.

MammaBoosten

Igår tävlade jag inne hos Fnulan om biljetter till MammaBoosten ikväll och JAG VANN!!! Fatta vilken tur jag har med alla dessa vinster!



Det blir skratt och igenkänning när en av våra 4goodfavoriter, sköna Hanna Hedlund sjunger och skådespelar ur sin succéshow Det är jag som är mamman! (är jag en MILF nu… eller?). Möt Martina Haag - fyrbarnsmamman som inspirerar dig till våga lite mer, hitta dina drivkrafter och att ge dig modet att göra verklighet av dina drömmar! Och så vill vi peppa dig till mer feelgood och fler stordåd av Mr Powerbooster himself – en av Sveriges populäraste coacher Michael Södermalm! Vi har laddat upp med allt för att ge dig en riktig helkväll; underhållning, välfyllda goodiebags, porlande bubbel i pausen och utlottningar!

Jag vann ju en biljett till ett 4good-event hos Suzan för lite mer än ett år sen och då var Martina Haag också där och jag ÄLSKAR Martina Haag! Hoppas hoppas på att få träffa henne ikväll igen, stamma fram: Du är min idol och sen få ta en bild med henne där jag ser helknäpp ut.

Åh vad kul det ska bli!


Martina signerade min bok: Till Linnea - du är mitt favoritfans! Och ser ni? Hon håller om mig! Och nej, jag tror INTE hon skriver och gör så till alla.

tisdag, november 26, 2013

Vinterspring

Idag var det vinterspringspremiär! Fram med fodrade tights (från Craft, Supersköna! Och numera för stora! Men de funkar fint ändå), mössa och vantar. Jag blir väldigt varm när jag springer och har inte vantar förrän det blir väldigt kallt men fram till nu har jag kört vanliga fingervantar. Nu har jag investerat i springvantar från Craft och de var jättebra även om jag såklart blev för varm. Underställströja och fodrad funktionströja ovanpå.


4,5 minus när jag gav mig av för att lämna på förskolan. Första kilometern blev inte snabb plus en del gång då Nemos ben inte hade riktigt "go" i sig idag. Men sen sprang jag sex kilometer till i 5.20-5.30-tempo medan solen strålade och det glittrade av frost omkring mig. Härligt! Jag blev lite för varm i slutet bara men hade jag tagit mindre på mig hade jag frusit ihjäl första kilometern och medan jag lämnade barnen.

Eftersom det är minusgrader så passar jag på att frosta av frysen och nu ska jag ta en dusch och sen gå upp på vinden och plocka fram ljusstakar och stjärnor! I eftermiddag hoppas jag på samarbetsvilliga barn som gärna vill bli utklädda och fotade och så ska jag försöka mig på att göra en dörrkrans!

Bröllopsplaner

Nu har vi bestämt på ett ungefär när vi ska gifta oss. Eller vi och vi, det är väl mest jag men Kalle har sagt att jag får planera bröllopet i stort sett hur jag vill bara det inte är alltför galet eller knäppt så det kommer bli mycket JAG.

I mitt huvud har jag en bild av hur jag vill ha det men exakt så kommer nog inte att gå eftersom att jag tyvärr inte kan styra över väder och vind. Jag har en vag bild av hur jag vill se ut med klänning, hår och blommor och hur jag vill dekorera. Lite ord som kan beskriva hur jag tänker mig är magiskt, bohemiskt, ljuvt, roligt, vackert, fritt, gammeldags... Jag vill ha det enkelt med fokus på vackra detaljer och jag samlar massor av bilder på Pinterest där det finns hur mycket inspiration som helst. Jag vill ha massor med ljus, blommor. lyktor, lampor, flaggor... Och eftersom jag känner mig själv vid det här laget så vet jag hur et kommer bli. Jag kommer bestämma mig EXAKT för hur det ska se ut och så kommer jag att vilja göra ALLT själv. Men det måste jag nog slå ifrån mig redan nu.

Två saker jag inte kan bestämma mig riktigt för är NÄR och VAR jag vill gifta mig. Det finns massor med för- och nackdelar med allt som jag tänker mig. Och så gästlistan. Hur gör man för att begränsa den utan att människor ska bli sura/sårade? Ja, det är mycket att fundera på märker jag. Och en och annan slant måste sparas också. Men det är underbart att planera, fantisera och drömma måste jag säga, i alla fall i det här stadiet. Magsåret kommer väl sen.

Lite så här tänker jag mig... Vem vill vara min maid of honor och styra upp det här??

söndag, november 24, 2013

Söndagsintervaller

Imorse ringde min klocka när den skulle! Och jag ville inte gå upp. Mörkt ute, varm skön säng... Men jag tog tag i mig själv och klev upp ändå. Blev lite sen ut eftersom magen krånglar och har gjort hela helgen.

Nu är det viktigt att ni tar fram pennor och antecknar. Jag fick mens i torsdags och i fredags kväll fick jag ont i magen. Igår hade jag ont i både mage och rygg och jag blir helt trög i magen och kan knappt uträtta behov trots att det trycker på. Under dagen igår svällde magen upp och jag fick knäppa upp en knapp i jeansen. Och så kom syndafloden igång, när det bara forsar fram blod. Mmmm tänk lite närmare på det! Imorse kändes livmodern så svullen och öm och som att den "tog i" och skavde och ömmade för varje löpsteg. Det är fantastiskt och underbart att vara kvinna! Lägg till en hög dos av irritation och extra känslig så har ni min helg i ett nötskal.

Men men, ont ska med ont förgås så jag stack ut på mina intervaller ändå. 2,2 kilometers uppvärmning i 5.50-tempo och sen samma upplägg som vanligt. 3 * 200, 3 * 400, 2 * 600 och 1 * 1000. Och idag var det jävligt jobbigt och jag orkade inte hålla lika fint tempo som förra helgen. Var ungefär 10 sekunder långsammare på de kortare intervallerna och 20 långsammare på den sista och längsta. Först var jag så slut så att jag övervägde att skita i den och bara jogga hem men så tänkte jag att jag fick skärpa mig. Bättre att satsa och få det gjort men att sänka tempot för att orka. Det är något jag måste öva på, att jag måste inte prestera mitt allra bästa varje gång. Jag måste inte vara bättre än gången innan kan ta ett steg tillbaka, det är inget nederlag och ingen försämring.


Jag älskar de här små peppande texterna. Gillar ni dem eller finner ni dem mest störiga?

Totalt blev det sju kilometer och idag hann jag tvätta håret innan det var dags att åka och jobba.

lördag, november 23, 2013

Försovning

Jag hade ställt klockan tidigt för att hinna springa innan jobbet idag. Men när jag vaknade hade telefonen dött fast jag laddade den och jag hade sovit en och en halv timme för länge. SATAN. Sur som ett bi över den uteblivna löpturen gick jag upp och fixade mat och grejer inför jobbet.

Men när jag var klar och tittade på klockan så tänkte jag att jag hinner ju ta en femma även om det blir stressigt. Så jag gav mig av på en tur på fem kilometer i 5.42-tempo, men tittade inte på klockan en enda gång. Benen var inte tunga men det var inte någon riktig sprutt i dem idag. Men skönt att komma ut och låta kroppen jobba lite för att starta dagen. Jag är glad att jag bestämde mig för att springa ändå, fastän jag inte tycker om att springa under stress.

Och jag hann till jobbet, men hann inte tvätta håret så idag sportar jag en väldigt skitig kalufs. Men vad gör väl det?





fredag, november 22, 2013

Ahhhhh fredag......

Det har inte varit något tempo idag direkt. Vi har skrotat runt, sett på barn-tv, spelat spel, jag har bytt fodral på kuddarna i kökssoffan. Typ så. Det har regnat hela dagen och varit riktigt ruggigt.

På eftermiddagen tog vi en promenad hem till Jenny, Oliver och Noah så pojkarna fick leka lite och när vi kom hem körde vi till Godisgränden för lite mutor, ehhhhh godis. På Spåret börjar ju ikväll och det är omöjligt att lyckas få barnen i säng så de sover innan åtta men de ska få titta på film på ovanvåningen och äta lite godis under tiden.

Jag fick till ett gött träningspass imorse iallafall. 30 minuter på CT'n, pass nummer fyra. Sjukt jobbigt! Sex tunga intervaller och tre jättesnabba. Jag tycker verkligen att appen jag använder är bra, nästan som att ha en personlig tränare. Okej kanske inte men ni fattar. Idag körde jag med musik för första gången. Man kan lägga in en egen playlist men jag hade ingen så jag fick använda deras musik. Den var inte så bra men det var lätt att hitta rätt tempo, bara att följa musiken. Så tummen upp för appen Beatburn Elliptical Trainer, väl värd pengarna!


Jag la upp den här bilden på Instagram idag för att skoja med en kompis men jag fick lov att ta bort den efter en stund. Jag är för gammal för att köra fjortis-selfies! Testar här också och ser hur det känns.

Middagstips

Igår åt vi en väldigt god middag, ostfyllda lövbiffsrulader med rödbetsbulgur. Kalle som inte är så förtjust i chevre tyckte ändå att det var jättegott så det är bra betyg. Tänkte dela med mig av receptet här.

Ostfyllda lövbiffsrulader med rödbetsbulgur
4 portioner

600 g lövbiff
Salt & peppar
100 g färskost
100 g chevre
2 msk smör

Rödbetsbulgur:
4 portioner bulgur
1 rödbeta

Garnera med:
Färsk timjan
Pumpakärnor

Servera med:
Sallad

1. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda, salta och peppra.
2. Blanda getost och färskost och bred ostblandningen över köttet. Rulla ihop biffarna.
3. Bryn ruladerna runt om i en stekpanna med smör, ca 3 minuter.
4. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och riv en färsk rödbeta fint. Blanda ner i bulgurn när 2 minuter av koktiden återstår.
5. Servera ruladerna på en bädd av sallad och rödbetsbulgur och garnera med timjan och pumpakärnor.





Insomnia

Igår var det helt omöjligt att somna. Jag la mig strax efter 23 och var trött men benen kändes knepiga, som att det kröp i dem och jag låg och funderade på än det ena än det andra. Efter ett tag blev jag hungrig också, lovely. Klockan var över ett när jag äntligen somnade så idag är jag lagom trött.

Men minus på vågen gjorde mig glad, inte mer än 0,3 kilo men jag hade väntat mig en uppgång eftersom en hel del onödigt slunkit ner under veckan plus att jag fick mens igår. Men icke, det går åt rätt håll och det känns fint.

Idag har barnen och jag en mysdag. Jag ska jobba helgen och då är det fint att ha en hel dag tillsammans innan. Vet inte vad vi ska göra, det är så grått och trist ute så man blir ju så oinspirerad. Kanske gå och rida i eftermiddag och så skulle jag vilja försöka få till årets julkort. Hade ju varit kul med snö men det verkar vi ju få vänta på här nere.


På Leons avdelning jobbar de med färger och för ett par veckor sen var det röd som gällde. En av pedagogerna mailade den här bilden till mig, helt underbar!

torsdag, november 21, 2013

Hitta anledningar istället för att hitta på ursäkter

Det är många som frågar hur jag motiverar mig att att springa så pass mycket. Jag försöker ju att aldrig strunta i ett pass även om det är regnigt, kallt, varmt, jag är trött och så vidare. Jag älskar att springa men det är inte alltid som jag är så sugen på att ta mig ut och det är då det gäller att ta till små knep. Som idag till exempel, grått och trist ute, barnen ska lämnas på förskolan och sen är det lätt att man inte vill ge sig ut mer. Men då är knepet att byta om till springkläder och eftersom Nemo cyklar kan jag sätta Leon i vagnen och sen springa till förskolan. Sen lämnar jag vagnen där och fortsätter att ta en tur när jag ändå är ombytt och ute.

Ett annat knep är att tänka på hur fantastiskt bra man mår efteråt. Det är få saker som slår känslan av ett bra löppass. Och istället för att skjuta upp passet till imorgon så tänker jag: Om jag springer idag så slipper jag ju tänka på det imorgon. Eller så kanske man inte har möjlighet att springa dagen efter och då gäller det ju att passa på!

Andra saker som kan få mig att komma ut fast jag inte är sugen kan vara ett nytt plagg att testa. Eller ett par nya låtar i springlistan på Spotify, eller senaste avsnittet av favoritpodden. Det gäller helt enkelt att hitta anledningar till att ta sig ut istället för ursäkter för att slippa.


Idag var jag riktigt springsugen och sprang och lämnade på förskolan och sen vidare. Reatightsen och tröjan från Stadium invigdes idag och med Hannah & Amandas podcast i öronen fick jag feeling och det som var tänkt att bli en 7 kilometersrunda slutade på en mil.

onsdag, november 20, 2013

Trött, så trött

Idag har jag varit på Nova Lund med Maggi och min gudson Noel. Söta, fina lilla bebisen. Vi shoppade en del, åt lunch och hade en riktig mysdag. Skönt att ses utan de stora barnen faktiskt, man kan fokusera mer på varandra och prata ordentligt.


Nemo har ju dragit iväg så in i på längden och jag har får rensa bort kläder hela tiden tycker jag. Det känns som att de passar ena veckan och nästa är det för smått. Så han fick fyra tröjor och ett par byxor och Leon fick två tröjor och ett par byxor, mest för att kunna matcha storebror.

En julklapp, en ljusstake på rea och tre julgranskulor från indiska också och sen var shoppingsuget stillat för den här gången. Jag har julklapparna under kontroll och det är skönt. Jag har köpt tre och beställt och betalat tre och de övriga har jag hyfsad koll på vad jag ska köpa. Jag hatar att stressköpa något "bara för att".

Idag blev det ingen träning. Leon krånglade då in i helvete vid läggningen så det tig sån tid och hela eftermiddagen har jag varit så sjukt trött. Ovanligt trött. Så jag ligger redan i sängen faktiskt och imorgon väntar ett löppass på mig.

tisdag, november 19, 2013

Återträffen

Jag såg Återträffen av Anna Odell idag. Jag hade inte läst så mycket om den innan så jag väntade mig inte att den skulle vara gjord på det sätt den var men den var gripande och fick mig att själv tänka tillbaka på skolåren. Jag var absolut inte mobbad och jag var inte heller någon som mobbade. Men jag var ett lätt byte eftersom jag var osäker och blyg och jag gjorde inget om någon annan blev mobbad. Jag befann mig väl i en gråzon kan man kanske säga.

Jag kan inte minnas att jag hade någon direkt bästis i lågstadiet. Jag lekte med Marika och en flicka som hette Jenny men de var ett år yngre än mig och de jag gick på dagis med började i en annan skola. Efter en massa strul med dagisplats och jag hattat runt hos en galen dagmamma och bott hos min moster i Sälen på veckorna så fick jag tillslut plats på ett dagis på "fel" sida av samhället. När skolan började så fick jag börja i skolan, Blomsterbäcken, som låg i rätt del.

Iallafall, jag fick ett gäng att vara med tillslut. Minns inte om det var i trean eller fyran vi började umgås men det var säkert i samma veva som vi alla började rida. Det var jag, MG, AL och AN. MG var "ledaren" av någon anledning. Bestämde allt och var väldigt tuff av sig. Hon och AN var de som mest gaddade ihop sig och kunde vara jävligt taskiga emellanåt. AL och jag var de som blev överkörda men AL var mycket coolare än mig och verkade inte bry sig så mycket. Hon gick sin egen väg fast hon fick skit för det. I den här gruppen var det nämligen så att alla var absolut tvungna att tycka likadant annars var man dum i huvudet. Så vi älskade hästar, galet mycket. Och så älskade vi Michael Jackson, eller alla utom AL som älskade Guns N Roses, och det var inte helt okej men eftersom MG och AL känt varandra längst så funkade det ändå.

Ibland kunde man komma till skolan och så hade de andra bestämt att de skulle vara sura på en. Så jävla dumt. Men ofta var det så om till exempel AL var sjuk så bestämde MG och AN att frysa ut mig. Så jävla knäppt!! Hur kommer man på sånt? Ibland fick jag vara med och "vara sur" på någon och jag hängde väl på men var inte bra på det eftersom jag hatade känslan av att vara så taskig. Det här med tre tjejer i grupp verkar ju vara svårt...

En gång minns jag att jag, MG och AN var hemma hos AN. Plötsligt började de viska och smussla och bete sig så märkligt. Och så skulle de gå in och jag fick inte följa med utan skulle vänta utanför. Jag väntade och väntade och sen såg jag att de smög på mig men då blev jag så arg att jag tog cykeln och cyklade hem allt jag orkade. Jag minns så väl att jag kände mig så fruktansvärt förnedrad och arg! Dagen efter pratade jag inte med dem i skolan och det höll sig väl kanske en halv dag innan mesen herself hängde med dem igen utan att de behövde säga förlåt eller något. Dörrmatta DeLuxe.

En annan gång betedde sig MG och AN jättermärkligt i skolan, och det höll på ett par dagar. De gick på toa jätteofta och viskade och höll på så jag fattade att något var lurt. Jag gick på toaletten och bakom en plansch på insidan av dörren satt det små lappar som MG och AN skrev till varandra och det var en del taskiga saker om mig och AL.

Men visst hade vi jäkligt mycket kul ihop också men efter att ha sett Återträffen idag började jag fundera på hur de andra tjejerna ser tillbaka på mellanstadietiden. Vem hade vilken roll i deras ögon? Vi höll ihop tills vi slutade sexan och i sjuan hamnade jag och AN i samma klass och MG och AL i en annan. Bra att de särade på oss tycker jag idag. MG och AL höll ihop hela högstadiet och gymnasiet och fick nya kompisar och jag och AN hängde med olika grupper.

Idag är jag vän med allihop på Facebook och MG är en färgglad "faghag" som älskar London och fortfarande håller på med hästar. AN är undersköterska och bor med sina katter i Falun, eller om det var Mora, och AL bor i Stockholm och har byggt hus och fått barn med sin kärlek från gymnasiet och det är henne som jag idag känner mest för.

Lustigt det där, hur det kan bli i livet. Nu för jag väl ge mig innan jag kommer in på högstadietiden också, ögonen blöder väl om ni nu kommit så här långt. Puss på er!









måndag, november 18, 2013

Pass 3

Ikväll efter jobbet körde jag tredje passet i crosstrainerappen. Det var svindrygt idag så nu är jag så där härligt trött i kroppen. Körde mag- och armstyrka efteråt, det vanliga upplägget med fem minuter armar och tio minuter mage.

Jag är verkligen glad att jag skaffade en CT eftersom den gör att jag har möjlighet att träna så mycket mer. Annars hade jag hade två-tre dagar i streck så jag inte kunnat göra något och jag märker verkligen skillnad sen jag började med den. Det kanske inte är roligaste träningen men med appen jag använder känns det lite mer meningsfullt och det gynnar löpningen mer än jag kunde ana.

Idag hade jag ett par timmar på jobbet som jag behövde slå ihjäl och jag befann mig i närheten av Ernhake Tryckeri så jag gjorde ett studiebesök där. Jag fick trycka ett par shorts och så började vi göra ett par roliga julklappar också.


Imorgon jobbar jag riktigt lång dag och är inte hemma förrän närmare 23 så det får bli vilodag. Vad ska jag blogga om istället tycker ni? Förslag mottages tacksamt!

söndag, november 17, 2013

Sköna söndag

Helgen har verkligen flugit förbi men det känns som att det mesta man vill göra på en helg har gjorts. Jag är väldigt glad att jag fick till två bra träningspass med löpningen och igår var vi på kalas och det var kul att få fixa till sig lite extra för en gångs skull.
Mörkblå klänning med små, vita prickar från HM.

På kvällen kollade jag och Kalle på en massa avsnitt av Solsidan. Det var verkligen sjukt länge sen vi hade en seriekväll! På veckorna lägger sig Kalle tidigt och på helgerna somnar han i soffan så det blir liksom aldrig av.


Efter min springtur i förmiddags så tapetserade vi äntligen Leons rum och det blev så bra! Jag älskar tapeten med luftballonger, ett mycket bra val.


Och eftermiddagen spenderades ute i trädgården där vi plockade lite och tog in det sista som skulle tas in innan vintern. Och så satte vi upp pojkarnas flagga i klätterställningen! Den är så snygg och det är verkligen en lyx att ha en så duktig vän som Mikael som driver Ernhake Tryckeri.


Så, det var vår helg. Imorgon och på tisdag är det jobb som gäller för mig och på onsdag ska jag träffa Maggi och min lille gudson!

Önskelista

Det är många som frågat om Nemo och Leons önskelista så jag tänkte att jag publicerar den här då många läser bloggen.

Staffli - Ikea
• Stor Legoplatta (Nemo)
• Spel: Turtles action game go time, Turtles Foot clan fight, Dragi (Nemo)
• Spel: Go Fetch, Hungriga grodor (Leon)
• Lego Friends
• Lego Star Wars - Corporate Alliance Tank Droid
• Lego Turtles - Shredders drakmotorcykel, Attacken mot högkvarteret
• Figurer från Planes (Leon)
• Spidermandator
• Pippihus + figurer och möbler (Leon)
• Muminfigurer (Leon)
• Tingelingdocka (Nemo)




Snabbare & Snabbare

Intervallträning idag! Eftersom jag jobbar måndag och tisdag fick jag passa på att springa idag igen och intervallerna gick faktiskt väldigt bra, de nio kilometrarna från igår märktes inte.

Samma upplägg som sist:

Uppvärmning strax över två kilometer.
• 3 * 200 meter i 3.30-3.40-tempo
• 3 * 400 meter i 3.40-3.45-tempo
• 2 * 600 meter i 3.50-3.55-tempo
• 1 * 1000 meter i 4.30-4.45-tempo
• Nerjogg


Totalt 7 kilometer

Jag är förvånad men väldigt nöjd över farten. Den har höjts mycket sen jag började med de här intervallerna och även om det är riktigt riktigt jobbigt så är det väldigt roligt. Jag är övertygad om att intervallerna har mycket att göra med min bra form på Österlen Lyser. Så det är dagens tips: Spring mer intervaller!



lördag, november 16, 2013

Bästa morgonen

Vet ni hur jag älskar att starta en lördag? Som idag, då gick jag upp tidigt, tände ljus och plockade med lite tvätt som inte hunnits med, diskade efter gårdagens middag och sen gav jag mig ut på en springtur.

Perfekt väder! Härligt sval luft, 8 grader och yttepyttelite regn som jag knappt märkte men som ändå svalkar när jag blev varm. Jag sprang ut i skogen på ett av mina favoritställen och det var jättetråkigt att se så mycket träd som huggits ner. Och min fina stig var stora, geggiga traktorspår. Skittråkigt om det ska huggas ner så mycket skog, det är ju därför jag älskar att bo just här.

Men men, bara att kuta vidare så jag sprang till motionsslingan och ett varv på den och sen hemåt via ett annat skogsparti. Totalt 9 kilometer, tyvärr dog klockan strax innan jag var hemma så jag har ingen snittid men skulle kunna tänka mig 5.30-5.45-tempo.

När jag springer lite längre pass så lyssnar jag alltid på Hannah & Amandas Podcast och den är så bra att springa till, älskar den! Jag känner igen mig otroligt mycket och får många aha-upplevelser så mina turer blir liksom dubbel terapi. Jag ska nog ägna ett eget inlägg till de insikter jag fått. Lyssnar ni på poddar? I love it! Lyssnar på Fredagspodden (Hannah & Amanda), Alex & Sigge och Värvet.

Nu löser jag Melodikrysset (jag veeet, pensionärsvarning) och sen ska jag pyssla vidare här hemma. Vi ska på kalas i eftermiddag så jag ska nog sy upp en klänning som jag ska ha på mig.


Provsprang en ny tröja idag. Funktionsmaterial med lite foder. Jätteskön men aningens varm idag. Blir dock perfekt när det är kallt att ha ovanpå en underställströja.

fredag, november 15, 2013

Delmål 1

Det blev glada siffror idag, riktigt glada till och med! Idag nådde jag mitt första delmål i viktresan och det med råge. Det känns så jävla bra och jag har i flera år strävat mot det här. Jag vet vad många av er anser om att väga sig och så vidare men jag vet att det är fett som försvinner från min kropp och ja, det är ju det som är grejen.

Fan, ÄNTLIGEN! Minus 1,2 kilo idag och jag har nu en vikt och ett BMI som överrensstämmer rätt så bra med min längd. Jag är inte överviktig längre!


Nu har jag satt ett nytt mål och om det är ett slutmål eller delmål vet jag inte än utan bestämmer när jag kommit dit. 4,1 kilo till innan jag är där och det känns så lite! 11,2 kilo har jag tappat sen januari och det känns ju hur bra som helst.

Jag kommer ihåg när jag var relativt nyförlöst med Leon och pratade Marika om hur mycket jag skulle behöva gå ner i vikt. Typ 20-25 kilo och det kändes så långt borta och nu är jag nästan där!


Jag har börjat och gett upp många gånger, men nu jävlar är jag på g och ska kämpa på tills jag är i mål!

torsdag, november 14, 2013

Usel & Svettig

Hemma ganska sent från jobbet idag men barnen hade inte hunnit lägga sig så jag nattade Nemo. Tyvärr var det mest konflikt, han somnade gråtandes och jag känner mig USEL. I korta drag så vägrade han klä på sig imorse vilket gjorde att jag berättade vilka konsekvenser han skulle få. Han var väldigt klar med hur det skulle bli men klädde ändå inte på sig. Inte förrän vi skulle åka och jag klädde på Leon ytterkläderna, då fick han panik och klädde sig. Men nu på kvällen ville jag vara konsekvent trots hans hjärtskärande gråt och snyftningarna. Jag hoppas att det här hjälpt eftersom han tjafsar emot ALLT just nu. Men jag känner mig ändå hemsk och är rädd att jag typ traumatiserat honom.

Jag trampade bort en del frustration på CT'n efteråt iallafall. Dag 2 i mitt program med ett helt nytt pass. Sjukt bra att det inte är samma varje gång utan att det ändras efter att man utvecklas. 30 minuter med intervaller, tungt trampande, snabbt trampande och bakåttrampande gjorde mig både trött och svettig. 10 minuter mage på det och fem minuter armar och dagens träning är gjord, gött!

Nu ska jag hoppa i duschen och sen lägga mig. Imorgon är det nya vägdagen, hoppas på glada siffror.


#throwbackthursday på Instagram idag. Min bild blev en på Carolina Gynning och Nemo när han var typ, fem veckor tror jag.

Gym, or not the gym...

... that's the question.

Jag funderar på att skaffa ett gymkort nu i vinter. Jag älskar att springa utomhus och i de flesta väder men något som är skittråkigt är att springa i slaskig snömodd vilket det är stor risk att man får göra en hel del här nere i söder. Visst är det bra träning men när varenda jäkla runda är en kamp för att komma framåt är det faktiskt tråkigt.

Och då tänker jag: löpband på gymmet. Plus att jag då kan styrketräna, gruppträna och spinna och ja, allt man kan göra på ett gym. Men sen så blir jag lite snål, eftersom kortet kostar 529 kronor i månaden. Jag har ju hantlar och crosstrainern hemma, kanske ett gymkort blir överflödigt? Eller kommer jag förbanna mig själv när jag klafsar fram i vinter? Man binder upp sig som minst fyra månader och då kanske december-mars vore det bästa.

Ja alla dessa beslut som ska tas hela tiden.. Hur hade ni gjort? OBS! Jag har inte plats för ett löpband hemma. Inte CT'n heller egentligen.


På gymmet i Kättbo. Helt gratis men då får man glo in i en gul vägg istället för på en tv när man springer på löpbandet.

UPPDATERING

Det finns ju faktiskt ett till gym i byn fast det är ett "gammalt" gym utan nymodigheter som tv framför löpbandet till exempel. Men de har många roliga gruppträningspass och man kan köpa 10- och 20-kort, terminskort, månadskort med mera och det kostar inte alls så mycket. Hmmmm kanske ska satsa på det...

onsdag, november 13, 2013

Comeback

Jag slutade tidigare idag och hann både storhandla och hinna hem och natta barn innan det var dags för spring. Jag var inte sugen och frågade Kalle om jag skulle palla ge mig ut och det tyckte han absolut att jag skulle göra. Och då var jag ju tvungen.

Om jag ångrar mig? NEJ! Det finns ju inget härligare än att vara nytränad och sjunka ner i soffan med en kopp te. Fem kilometer i 5.35-tempo blev det och det kändes fint trots att jag inte sprungit sen Österlen Lyser. Jag försökte öva lite på "det perfekta löpsteget" efter att ha läst lite i boken som jag fick av Mirijam. Jag kände direkt när jag fick till det för då liksom "flöt" jag fram jätteenkelt men det är svårt att ställa om kroppen och göra på ett annat sätt.

Nu ska jag slappa lite med antingen nästa veckas avsnitt av Greys Anatomy eller avsnitt fyra i säsong två av American Horror Story.


Idag var det äntligen sol efter en evighet av ihärdigt regn och grå himmel.

tisdag, november 12, 2013

Kick some förkylningsass!

Imorse vaknade jag och hade ont i halsen, igen! Jag som mått bättre både söndag och måndag, vad är det för jävla skit. Jag riktigt kände hur min kropp säckade ihop och blev en latmask eftersom jag inte skulle kunna träna idag heller. En vecka sen nu. Men så nu på kvällen tänkte jag att, vad fan! Nu för det vara nog och så tog jag en tur på CT'n.

Jenny hade hittat en app där en kvinna guidar en genom ett pass och man ställer in ålder, längd, vikt och hur länge och på vilken nivå man vill köra. Jag tog 30 minuter på medelnivå och det var kul för jag fick öka tempot och hastigheten, trampa bakåt och köra intervaller. Bra med lite guidning för mig som annars bara trampar rätt upp och ner. Appen heter Beatburn Elliptical Trainer och kostar 28 kronor.

När jag ändå var svettig och varm körde jag fem minuter armar och tio minuter mage också. Åh vad härligt att vara igång igen! Nu bryr jag mig inte om någon dum jävla förkylning mer utan anser mig härmed vara superfrisk.



Upplägget

Anna mailade och frågade om jag inte kunde göra ett inlägg om hur jag äter och om jag är lika duktig på maten som med träningen. Hade jag varit stenhård hade jag gått ner mer i vikt men sen är det så att det är en svår balans när det kommer till mat och löpning. Jag måste äta så mycket så att jag orkar prestera samtidigt som jag måste hålla igen för att tappa i vikt. Och sen är jag en sucker för godsaker och så vill jag göra det här på ett hälsosamt sätt, utan förbud och utan att gå hungrig.

Jag följer en kostplan som funkar kanonbra för mig. Det är inte på något vid ett schema på vad jag ska äta och inte äta utan några riktlinjer som jag följer.

Jag äter var tredje timme.
• Jag äter mer protein och mindre kolhydrater.
• Jag dricker mycket vatten. (Det är jag dock väldigt dålig på och måste skärpa mig.)


Så en dag kan se ut på följande sätt:

Direkt på morgonen dricker jag en proteinshake, vare sig jag har morgontränat eller inte. Sen lämnar jag barnen och åker till jobbet och när jag kommer dit äter jag frukost, eller det kanske mer kallas mellanmål vid den tiden. Då bli det ofta mycket protein i form av keso med bär, ägg eller kvarg med nötter och honung. När det är lunch blir det oftast rester eller kanske en sallad eller omelett. Om jag är ute och flänger och inte kan äta lunch när det är dags så har jag med mig en proteinshake som jag snabbt slurpar i mig. Och det är det som är grejen för mig, att ge kroppen energi var tredje timme. För är klockan ett och jag blir hungrig men måste vänta tills klockan är två innan jag kan äta något, då är jag vrålhungrig och äter alldeles för mycket och gör dåliga val. På eftermiddagen äter jag mellanmål, samma som på förmiddagen, men även här har jag alltid med mig en proteinbar i väskan om det skulle vara så att jag inte får chans att äta när det är dags. Det funkar bra och är lite fräschare att ha i väskan än ett par ägg. På kvällen äter jag middag, antingen på jobbet eller hemma med familjen och då försöker jag att äta lagom mycket och välja bort kolhydrater i den mån det går. Om jag tränar senare på kvällen så dricker jag en proteinshake eller en Gainomax efteråt för att bygga upp kroppen och inte bryta ner den.

Så, det är hur jag lägger upp min kost. Det kanske låter tråkigt och inrutat men att ha ramar är a och o för mig och när jag äter var tredje timme så får jag inte några häftiga blodsockerfall som är den största fällan för mig. Att ha framförhållning och ta med mig bars om jag vet att jag kommer vara ute när det är dags att äta. Helst vill jag ju äta "riktig" mat hela tiden men det är ett bättre alternativ än att bli vrålhungrig mellan varven.

Sen vill jag inte vara för strikt. Eller på veckorna försöker jag att vara det men som till exempel i fredags när vi var ute och fikade så ville jag också äta något. Men då frågade jag mig: Vad är minst onyttigt och vilket val är det bästa för mig? Och så tog jag en pralin med vit choklad- och pannacottasmak istället för en stor morotskaka eller kärleksmums som jag brukar ta.

Sen så ifrågasätter folk ofta varför. Du behöver inte gå ner i vikt, eller Du måste ju kunna unna dig. Och jag blir lite irriterad för andra vet väl inte vad jag behöver. Känslan jag fick när jag sprang Österlenmaran med en lite lättare och starkare kropp var helt sjuk. Bara det är ju en stor sporre för att fortsätta. Jag vill inte bli sjukt smal utan jag vill bli lättare och starkare. Och snabbare och uthålligare!

Det här är mitt sätt och det funkar för mig, sen kan ju alla förståsigpåare göra på sitt sätt och sluta predika hur jag bör göra, så länge jag inte frågar.


Mumsigt mellis som jag visst aldrig tröttnar på.

måndag, november 11, 2013

Omöjlig gräns?

Minus 0,2 kilo idag och retligt nära mitt delmål, igen. Så irriterande, det är att kroppen vägrar komma över den "magiska gränsen" som jag visst har en hang up på. Kan det vara helgens vin och söndagens intag av mos? Funderar på att göra som Charlotta Sofia och ändra vägdag till fredag...

Men dagen har inte varit fy skam ändå. I förmiddags styrde vi bilen mot Kristianstad för att hälsa på Mirijam och Sigge! Åh vad mysigt med bebisgos, paj, fruktsallad och Tivoliparken. Och jag fick presenter!! En löparbok och ett träningslinne. Mirijam berättar i sin blogg hur vi lärde känna varandra vilket var 2007 (eller var det inte 2008?) när hon köpte Kalles lägenhet. Vad hennes historia inte förtäljer är att vi faktiskt gick på gymnasiet på samma skola men aldrig kände varandra då. Lustigt det där, att slumpen sen förde oss samman 10 år senare, 75 mil bort.





Jag är helt sjukt trött och ligger redan i sängen. Imorgon är min sista lediga dag innan tre dagars jobb-bubbla, så det blir lugnt på hemmaplan.

söndag, november 10, 2013

Fars Dag

Vi hade ju ingen far hemma att fira imorse så jag och barnen åkte till min farmor och hälsade på en sväng. Min farmor är så rolig. Förutom att hon är världens snällaste och mest generösa människa så har hon ALLT, och lite till. Och dubbelt av det mesta. För några år sen till exempel så klagade jag på att det var så kallt i min lägenhet och att jag frös när jag sov och då gick hon ner i källaren och hämtade ett duntäcke till mig. Tyvärr så bet en av mina råttor sönder täcket och när jag nämnde det för farmor så gick hon ner i källaren och hämtade ett nytt.

Idag pratade vi om min löpning och träning och jag sa att jag lånat en crosstrainer. En sån har jag också, sa farmor och visade mig den. Exakt en sån som jag hade hemma! Så jag frågade om hon använde den och det gjorde hon inte och då ville jag köpa den och det fick jag. Det slutade med att jag fick den men jag ska ändå ge henne något.

Så nu har jag en egen CT och det är ju jättekul! Jag har inte tränat varje igel eller idag heller och när jag pratade med pappa idag sa han att det är bra att jag fått en vilovecka nu. Österlenmaran var liksom avslutet på loppsäsongen och jag har ju ökat träningen hela hösten så då är det bra för kroppen att vila för att sen komma igen. Så nästa vecka kommer jag igen!

Efter besöket hos farmor åkte vi förbi min kusin som blev pappa den första september. Lite te och bebismys blev det innan vi for hemåt igen. Vi kom hem ett par timmar innan Kalle så jag slog in presenter, förberedde plankstek med älgfile och duschade barnen. Sen kom Kalle och han öppnade paket och blev jätteglad för kalsonger, en skjorta och två böcker om jakt och viltvård.


Kalle i sin nya skjorta.

Nu är det dags att gå och sova, mer bebismys står på schemat imorgon och då styr vi kosan mot Kristianstad.

lördag, november 09, 2013

Tandläkarväder

Nej det blev inget spring idag. Jag vaknade helt grötig och täppt, ute öste regnet ner och det kändes inte som att bli blöt och kall skulle göra mig friskare. Men det blev en bra dag ändå. Kalle åkte på förmiddagen och kommer inte hem förrän imorgon kväll så jag och barnen har fått roa oss själva. Jag har tampats med Nemos underbara trots och idag handlade det om att han vägrade klä på sig. Efter lunch skulle vi gå ut och då började jag klä på Leon ytterkläder så då fick han eld i rumpan för med skulle han ju.

Jag gick med vagnen och Nemo cyklade in till byn för att besöka biblioteket. Barnen tycker det är jättemysigt där och vi har förmånen att ha ett meröppet bibliotek så vi kan gå dit after hours. Så vi hängde där ett tag och läste, lekte och lånade böcker.


Sen gick vi en sväng till Godisgränden så barnen fick köpa lördagsgodis och så gick vi hem igen. I regnet. Så det blev iallafall en promenad på kanske fem kilometer idag iallafall och eftersom Nemo cyklar kan jag gå i rask takt.

Väl hemma såg vi en film som vi lånade och sen gjorde vi pizza efter barnens önskemål. Och sen sjönk vi ner i soffan, barnen fick sitt godis och vi tittade på Lill-Gruffalon, två gånger. Vid nattningen läste vi böckerna vi lånat och efter att barnen somnat har jag sett på American Horror Story, jag började på säsong två. Helt annan handling, en del skådespelare från första säsongen men jag tror att den kommer vara riktigt bra. Hoppas framförallt att den är lika skrämmande.

Nu funderar jag på om jag ska se ett avsnitt till eller gå och lägga mig. Jag är trött men vad fan, det är ju lördag.


Lilla virveln, gissa vem han ärvt den av.....


Mer kläder!

Var uppe på vinden och rotade igen. Jag är ledsen Jonna men det verkar som att jackan är long gone, den såldes nog på Bloppisen. Jag hittade ett par jeans och en klänning som jag tog ner och provade. Klänningen var en röd festklänning som jag köpte till en julfest för fem år sen. Testade den förra året och då gick inte dragkedjan i ryggen igen, men idag; Nemas problemas! Och så provade jag jeansen, och guess what! De gick på, igen i midjan och passade hyfsat. Lite tighta i midjan men till sommaren kan jag vara boho-chic i dem!


2007 kunde jag sist ha jeansen. De sitter bra i ben och rumpa nu men lite trånga i midjan. Men ändå, SEGER!

Silence is golden....

... unless you have kids, then it's just suspicious.

Dagens sanning, och ändå väljer jag att ignorera det gång på gång.

Igår kväll lekte Nemo på sitt rum, jag och Kalle pratade i köket över matlagning och ett glas vin och en öl och Leon pysslade med sitt. En sån där härlig stund som man verkligen njuter av, tills man ser varje barnen varit så upptagna. I detta fall Leon. Han hade tagit en svart tuschpenna och gått loss. På golvet i Nemos rum, på bordet i tv-rummet, på bänken i matrummet, på väggen i matrummet och PÅ PIP-TAPETEN I MATRUMMET! Alltså faaaaaan!


Det finns vissa gånger som man som förälder förstår de man läser om i tidningen som låst in sina barn i källare och växthus.

fredag, november 08, 2013

En sån där bra dag

Barnen har varit lediga från förskolan för att vi skulle ha en riktig mysdag tillsammans. Vi låg kvar i sängen länge imorse och busade och tittade på när Nemo spelade på min telefon. Vid 8 gick vi upp, barnen tittade på Barnkanalen och jag sorterade lite i min garderob. Bort med massa gamla trasor! Sen så provade jag tre klänningar. Den första är en klänning som jag köpte på HM för typ tre år sen. Jättesöt och billig så jag behöll den fast den inte passade eftersom jag skulle gå ner i vikt. Men så blev jag visst gravid igen och efter det ville kilona visst stanna. Tills idag då klänningen satt jättefint, YAY!

Andra klänningen var en från Gudrun Sjödén som jag fick i julklapp för typ fem år sen. Den har jag som bäst kunnat precis knäppa men då inte kunnat andas eftersom den då skulle ha spruckit. Men nu? Den satt perfekt.


Förut sportade jag klänningen med svart afro, nu blir det med mörkblond page.

Sist provade jag en klänning som jag köpte för två år sen på HM. Blå med små vita prickar, jättesöt men har suttit mindre sött. Behöll den ändå eftersom jag ville kunna ha den någon gång och vet ni, nu är den gången här!

Sen kom ju frisören och klippte oss alla och efter det cyklade vi in till byn för att fika på Kanelbullen eftersom Nemo har pratat om det hela veckan. Vidare till 4H-gården och ponnyridning. Nemo travade för första gången och tyckte att det var jättekul. Leon ville först inte rida alls men efter Nemo fick han testa att sitta på hästen och sen ville han inte kliva av och då fick han också rida en tur. Stolt som en tupp var han, och väldigt duktig.


Nu blir det sängen för mig. Jag mår bättre idag, fortfarande snorig och lite "grötig" men inte ont i halsen så det blir en springtur imorgon bitti om jag fortfarande känner mig kry.

Nyklippt

Nu har jag klippt mig! En jättegullig tjej kom hem till oss och klippte mig och barnen. Hon var duktig och jag är supernöjd.


En lång page blev det. Bort med allt slitet och fram med det friska håret.


Lite längre fram än bak.


Frisören gjorde fina lockar med plattången, jag måste lära mig att göra sånna!

torsdag, november 07, 2013

Decisions decisions....

Ja imorgon är det ju dags för klippning. Och jag kan inte bestämma mig utan velar mellan pagen, luggen och topparna. Pagen, luggen, topparna... Att det ska vara så svårt att bestämma sig! Nemo och Leon ska också klippas och Nemo går nog bra men hur i helvete hon ska lyckas klippa Leon återstår att se. De är i desperat behov av klipp iallafall eftersom deras luggar hänger ner över ögonen på dem. Och mina toppar är superslitna. Nej nu ska jag sova på saken! Den frisyr som uppenbarar sig i mina drömmar tar jag.


Snyggt, snyggt, snyggt.


2007 hade jag page som jag brukade rulla upp på spolar för att få snygga lockar. Det trivdes jag riktigt bra i.


Dunderförkyld

Jag var inställd på att vara bättre idag men jag är SÄMRE! Vad fan är det för skit? Inatt har jag sovit dåligt för att jag haft så ont i halsen och varit täppt i näsan. Jag HATAR att vara täppt i näsan, speciellt på natten och hade jag inte haft tillgång till nässpray så hade jag nog fått panik.

Barnen är lämnade och jag dricker en kopp te med honung och stör mig på att jag glömde köpa halstabletter igår. Och glödlampor. Har ni det också så? Att när väl en glödlampa gått så lägger alla av, en efter en.

Helst av allt skulle jag vilja lägga mig i soffan och titta på film eller någon serie, men jag måste städa lite. Jag kan absolut inte strunta i städningen även om jag mår skit för jag mår ännu sämre av att se röran omkring mig. Det går inte att slappna av om golven är smutsiga och det är grejer överallt.


Igår när vi städade till kaninerna så rymde Tusan in till Lovikk och Lovikk den gamla gubben var hur snäll som helst. Kanske de kan dela den stora hagen? Nu får Polly och Tusan dela den och vara ute varannan dag men kanske kanske att killarna kan samsas om den..

onsdag, november 06, 2013

Ny passion

Jag har jätteont i halsen. Det är så jävla pissigt för igår så snubblade jag över jättefina träningskläder på Stadium som jag ville inviga idag. Jag skulle snabbt in för att köpa hårband att ha när jag springer och såg ett reaställ. Skulle bara kika lite. Inte köpa. Men så hängde det sjukt fina löpartights där. I min storlek. För 200 kronor. Och jag har faktiskt bara ett par långa, tunna löpartights som jag antingen för tvätta som en galning eller återanvända, hur mycket de än stinker. Och så har jag ju de från Ica Maxi men de är i riktigt så bra, mest snygga. Men de jag köpte igår var så fina i en mörkblå färg som jag älskar och knallrosa detaljer. Bredvid hänger även en långärmad funktionströja. I min storlek. För 200 kronor. Och jag har faktiskt bara två tunna, långärmade funktionströjor och är det något som är ofräscht så är det att behöva ta på sig något som luktar apa bara för att jag inte hunnit tvätta. Tröjan är svart med knallrosa detaljer. Skitfin.

Så roligt det är att köpa träningskläder då! Jag har en liten låda till mina men måste snart organisera om eftersom det börjar ta så mycket plats, och då har jag inte tagit fram vinterspringkläderna än. Det är så roligt när folk säger att löpning är så bra för att man behöver bara ett par ordentliga skor och sen är det bara att kuta på. Mmm de första två veckorna kanske. Sen vill man ju ha funktionskläder, gärna snygga, och lite olika så man kan variera sig. Bra hörlurar är ju ett måste. Sen en klocka för att kunna hålla mer koll.. Och ett par till skor så man har både ett par snabba och ett par stabila. Och nu mör det är mörkt behövs en pannlampa, och reflexväst och den får ju gärna vara snygg och inte stor och oformlig. Och alla accessoarer. Hårband, mössa och vantar i funktionsmaterial, ett pannband kanske, svettband, träningsunderkläder, en keps eller skärm när det är soligt. Och kompressionsstrumpor, och sleeves! Sen kostar ju alla lopp man vill springa en hel del. Och sen kommer vintern och då behöver man en uppsättning med fodrade vinterkläder. Och broddar, kanske ett par skor med bättre grepp.

Ja det är inga problem att veta vart man ska stoppa sina pengar iallafall. Jag har nog lyckats samla på mig det mesta men det jag saknar är sleeves och kompressionsstrumpor vilket står på min önskelista inför julen.



Tredje scanningen

Idag har jag varit på min tredje bodyscanning och idag blev det bra resultat på mätningen! Jag har gått ner i fettprocent, främst på överkroppen, och gått upp i muskler. Jag har en högre vattenprocent och mitt bukfett har sjunkit en grad vilket egentligen är det viktigaste. Förbränningen har ökat och min metaboliska ålder har sjunkit med fem år. Det känns riktigt bra och jag är nu peppad att fortsätta att bli lättare och starkare.

Sen har jag ju mina egna mätningar med kläder. Jeansen jag köpte i Dalarna har blivit lite större, tyvärr, eftersom de satt perfekt innan. Men jag köpte ett par i en mindre storlek och de går nu på utan problem! OCH! När jag var på vinden häromdagen så hittade jag ett par av mina gamla jeans och testade dem på skoj. Och guess what! De passade!! Sitter lite tightare än när det begav sig men jag kan absolut ha dem. Det känns helt sjukt.


Februari 2008. Jag la upp den här bilden i bloggen för att Ni skulle få tycka till om jag skulle behålla eller inte. Och jag behöll. Och nu kan jag ha dem igen. Frågan är om jag fortfarande gillar utsvängt??

tisdag, november 05, 2013

Lång dag

Jag kom hem från jobbet för en timme sen efter en lång dag. Jag har känt mig krasslig under dagen och munkar jag ont i halsen och det kliar i öronen. Måste jag bli så här småförkyld hela tiden?? Sjukt störigt.

Nu är jag iallafall ledig i sju (7!!!) dagar och det ska bli jävligt skönt kan jag meddela och jag har en hel del kul inplanerat. Löpning bland annat men vi får väl se hur halsen är imorgon. Jag ska på min tredje bodyscanning imorgon också. Det känns inte så viktigt men jag kommer att vara tydlig med att om den inte visar någon förbättring så tror jag inte på den. Jag ser stora skillnader på min kropp, är lättare och har muskler jag inte haft förut. Så vi får väl se vad det visar, hade ju varit kul med nån förändring.

Men nu, sova. Och dagens träning som blev plankan 3 * 1.15 minuter.



måndag, november 04, 2013

Träning & Vägning

Måndag = vägning. 0,3 kilo plus idag vilket var trist men väntat. Mycket kolhydrater i helgen men det ordnar nog upp sig under veckan. Jag är ju så nära mitt första mål nu så jag hoppas på att nå det till nästa vägning. Tyvärr har kolhydraterna i helgen inte bara bundit vatten i kroppen utan satt igång ett jäkla sötsug också. Det har varit riktigt plågsamt idag och en och annan godsak har slunkit ner. Imorgon får det bli skärpning.

Och så träningen. Jag kom hem från jobbet 20.40, nattade barn och somnade till. Klockan var 21.30 när jag kom ner igen och då var jag SÅ sugen på att hoppa upp på crosstrainern. NOT. Men men ursäkter och lathet kommer man ingenstans så jag bytte om och trampade på framför ett avsnitt av Solsidan. Lugnt tempo då jag fortfarande är lite stel men svetten kom igång ordentligt. Lite styrka på det också. Fem minuter armar (Har gått ner från tio till fem minuter nu eftersom de nya hantlarna är så pass mycket tyngre) och tio minuter mage. Och plankan har jag gjort idag, fem sekunders pålägg den här veckan så det blev 3 * 1.15 minuter.



Runners High

Jag hittade en artikel från Runners World som väldigt bra beskriven lyckokänslan man kan få när man springer.

De flesta som springer, både motionärer och elitlöpare, vet att löpningen höjer humöret och skapar en inre harmoni. Under hårdare träningspass frisätts endorfiner, ett slags "lyckohormoner". Men vad är det egentligen som händer i kroppen vid "Runners high" och vad krävs för att det ska infinna sig?


Öka kroppens endorfiner
Anledningen till "runners high" tros vara att motion frigör endorfiner, en typ av naturliga opiater, vars syfte är att döva känslor som smärta och utmattning. Endorfin påminner om morfin och studier har visat att en 45 minuter lång löptur kan motsvara en dos av tio milligram morfin.

Träningsnarkomani kan alltså vara ett beroende av både fysisk och psykisk karaktär, (som inte är något att oroa sig för om man lyssnar på kroppens signaler, det vill säga äter, sover och lägger in vilodagar i sin träningsplan).

Även om motion har en snabbt välgörande effekt på humöret är kroppen inte kapabel att producera endorfiner så att man når "runners high" vid inledande löpträning.
Därför kan en vältränad person känna sig mer "hög" under eller efter ett träningspass än en nybörjare.

Regelbunden träning
Det tar cirka två månaders träning att väsentligt öka koncentrationen av endorfiner i blodet. Den ökade koncentrationen av endorfiner i blodet kan också vara en del av förklaringen till att hjärtfrekvensen och blodtrycket sänks efter en tids regelbunden träning.

Problemet är att många inte tränar under tillräckligt lång tid för att uppnå löpningens välgörande inverkan. Många springer dessutom enbart i lugnt tempo. Vill man ha den bästa effekten måste man löpträna regelbundet i några månader och öka tempot på en del av passen.